Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Business
Publicerad: 2017-08-08 00:00

Varannan klient: Inte billigare med digitala tjänster

Foto: Fredrik Persson

Varannan internationell klient har inte fått billigare advokaträkningar sedan deras byråer började använda nya digitala verktyg, enligt en undersökning som refereras av brittiska The Lawyer.
Den nya upplagan av undersökningen Global Litigation 50 fokuserar på den roll nya digitala tjänser spelar på advokatmarknaden, med extra tyngdpunkt på tvistelösningar.

Endast två procent av de svarande upplever att advokaternas användande av nya verktyg hjälpt dem att skära ned kostnaderna med mellan 31 och 50 procent

Varannan klient – företrädesvis bolagsjurister – som svarat på frågorna upplever inte att de deras rådgivningskostnader har minskat under de senaste tolv månaderna, trots att deras konsulter använt sig av nya digitala verktyg.
Endast två procent av de svarande upplever att advokaternas användande av nya verktyg hjälpt dem att skära ned kostnaderna med mellan 31 och 50 procent vid avgörande moment.
Sju procent av de svarande anger att de sparat upp till 20 procent sedan deras konsulter börjat använda digitala verktyg i större utsträckning.


Dela sidan:
Skriv ut:


Annons
Annons