Valet av årets bolagsjurist: ”Kombination av strateg och förhandlare”

”En nyckelperson som med proaktivitet, handlingskraft, ödmjukhet och djupa kunskaper om det operativa arbetet antagit en roll som sträckt sig långt utanför det strikt legala”.

Oskar Arndt, chefsjurist på betalningsföretaget iZettle, har utsetts till ”Årets Bolagsjurist 2019”. Sveriges Bolagsjurister, Vinge och Affärsvärlden står bakom utmärkelsen.
Samtidigt utsågs Lisa Liljekvist, junior bolagsjurist på Storytel, till årets Rising Star och Magnus Lilliehöök, fick pris för ”årets deal”.

”På knappt två veckor förvandlades en börsintroduktion till en på många sätt sensationell affär. ”

I sin motivering skriver juryn bland annat:
”Årets bolagsjurist är en kombination av en utpräglad strateg och förhandlare. En nyckelperson som med proaktivitet, handlingskraft, ödmjukhet och djupa kunskaper om det operativa arbetet antagit en roll som sträckt sig långt utanför det strikt legala. (…) Årets Bolagsjurist har genom en hög grad av innovation bidragit starkt till sitt bolags kommersiella utveckling och spelat en avgörande roll i genomförandet av en unik och transformerande transaktion för verksamheten. På knappt två veckor förvandlades en börsintroduktion till en på många sätt sensationell affär. Årets Bolagsjurist har visat på kraften av ett starkt proaktivt arbete, som varit avgörande för en affär som realiserats på rekordkort tid och med värden som få kunnat förutspå.”

Relaterade Artiklar