Utredaren om nya vändningen i Kalamark: “Känns positivt”

Utredaren om nya vändningen i Kalamark: “Känns positivt” Foto: Parabellum Förlag Foto: Parabellum Förlag

Åklagarmyndigheten meddelar att en man i 45-årsåldern anhållits på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån i Kalamark i Norrbottens län 2004. Det framgår av ett pressmeddelande.
Kaj Linna – som 2005 dömdes för mord och grovt rån- beviljades resning i december 2016. Det är under den pågående kompletterande förundersökningen som misstankarna mot den nu anhållne mannen uppstått. Mannen har förekommit i den ursprungliga utredningen.
Den 20 mars meddelade åklagaren Jens Göransson att han åter ville pröva målet i rätten, trots att den pågående förundersökningen inte var klar. En ny rättegång planeras starta den 9 maj 2017.

”Det var som katten. Det känns väldigt positivt.”

Pensionerade polisen Jan Olsson har under lång tid undersökt Kalamarksmordet. Uppgifter som han tog fram var viktiga i att Kaj Linna beviljades resning. Legally yours gav honom beskedet om den nya utvecklingen i målet-
– Det var som katten. Det känns väldigt positivt. När man arbetat med ärendet så har man känt att mycket inte har varit tillräckligt bearbetat. Jag avvaktar med ytterligare kommentarer tills jag fått veta lite mer, säger han.

Om åklagaren väljer att begära den misstänkta mannen häktad måste det ske senast på lördag klockan 12.

Relaterade Artiklar