Topprankade byrån: ”Många klienter har en välfylld kassa just nu”

Topprankade byrån: ”Många klienter har en välfylld kassa just nu” Foto Martina Holmberg / SCANPIX Foto Martina Holmberg / SCANPIX

Vinge är den juridiska rådgivare som flest klienter har högst på önskelistan i samband med ett arbetsrättsligt ärende.
– En glad nyhet, konstaterar Fredrik Dahl, advokat och arbetsrättslig expert på Vinge.

Ser du några trender bland ärendena hittills i år?
– Den transaktionsrelaterade arbetsrättsrådgivningen har varit omfattande. Vi märker också att många företag – i dessa goda tider – förstärker och omorganiserar för att kunna vara ännu starkare i framtiden. Det innebär en ökad rådgivning kring anställning, rekryteringsprocesser, tillämpligheten av konkurrensklausuler, men också omplacering och uppsägningar.
– Vi får också alltfler frågor som rör den nya gig-ekonomin, där arbetsgivar- och arbetstagarbegreppet inte är lika solklart som förut.

”Många klienter har en välfylld kassa just nu och tar tillfället i akt att göra omorganisationer och avvecklingar när man kan vara lite mer generös kring avgångspaket”

Enligt undersökningen ser allt fler klienter omorganisation som ett område där de behöver hjälp.
– Ja, det märker vi tydligt av. Många klienter har en välfylld kassa just nu och tar tillfället i akt att göra omorganisationer och avvecklingar när man kan vara lite mer generös kring avgångspaket etc.

Vilka kommande lagar är det extra viktiga att uppmärksamma klienterna på?
– Visselblåsningsreglerna måste hanteras. Men även de nya reglerna kring hantering av personuppgifter bör klienterna redan nu fundera på. Det finns också nya regler om skyldigheter att ställa arbetsrättsvillkor i samband med offentliga upphandlingar som det är viktigt att skaffa sig koll på.

Relaterade Artiklar