Storbyråns dokument ska dämpa Trumps attacker

Storbyråns dokument ska dämpa Trumps attacker Foto: AP Photo/Evan Vucci Foto: AP Photo/Evan Vucci

USA:s president Donald Trump är känd för sitt till ohejdande twittrande. Inläggen är inte heller begränsade till den politiska debatten. I februari gick han till attack mot varuhuskedjan Nordstrom för att de – på grund av dålig försäljning – tagit bort dottern Ivanka Trumps modekollektion från sortimentet:
” My daughter Ivanka has been treated so unfairly by @Nordstrom. She is a great person — always pushing me to do the right thing! Terrible!” twittrade presidenten den 8 februari.
Eftersom Trump har över 24 miljoner följare på Twitter så kan varje kommentar på hans twitterkonto ha avgörande betydelse för de företag och varumärken som avhandlas där. Därmed är det också ett möjligt problemområde för det globala näringslivet.
Den amerikanska storbyrån Cleary Gottlieb Steen & Hamilton har därför tagit fram en handlingsplan för hur företag ska agera om de utsätts för ”attacker ” i sociala medier. Det rapporterar amerikanska National Law Journal.

”Osäkerheten och riskerna med sådana attacker är tillräckligt stora. ”

I dokumentet – som fått rubriken ”Responding to a politician´s social media attack” -uppmanar byrån bolagsledningar att skärpa sina observationsrutiner för sociala medier.
Styrelserna bör också vara proaktiva och ta fram handlingsplaner för eventuell kritik, redan innan sådan har framförts
I samband med en attack bör det finnas rutiner för att utvärdera kritik på sociala medier och att det finns riktlinjer för hur man – och om – man ska besvara den.
”Den möjliga effekten av ett angrepp kan minska efter hand. Innan dess är osäkerheten och riskerna med sådana attacker tillräckligt stora för att många företag behöver ha förberett sig någon” konstaterar advokatbyrån i dokumentet.

Relaterade Artiklar