Sargon De Basso: “Dags att legalisera cannabis”

Sargon De Basso: “Dags att legalisera cannabis” Foto: Jonte Wentzel Foto: Jonte Wentzel

I ett videoinlägg på Facebook argumenterar den välkände brottmålsadvokaten Sargon De Basso för att medicinsk cannabis bör legaliseras i Sverige.
– Som advokat träffar jag ofta människor som självmedicinerar cannabis. De uppger att de lider av kroniska smärtor och att det bara är cannabis som hjälper, säger han i inlägget.
Att jurister debatterar samhällsfrågor blir vanligare. I frågan om legalisering av cannabis har de fram till nu emellertid hållit en lägre profil.
– Tanken var att mana till debatt samtidigt som jag tydligt tog ställning för legalisering av medicinsk Cannabis och emot en generell legalisering enligt den holländska modellen, säger Sargon De Basso.

” I Finland, Norge, halva övriga Europa och USA har det redan legaliserats. ”

Han konstaterar att ämnet för närvarande är extra aktuellt.
– Till hösten genomför Karolinska Institutet en studie om medicinsk cannabis och nästa år legaliseras det i Danmark. I Finland, Norge, halva övriga Europa och USA har det redan legaliserats.

Upplever du att ämnet ofta diskuteras av jurister?
– Nej det gör det inte. Men efter videoinlägget har jag kontaktats av flera jurister som varit väldigt positiva till att jag lyfte frågan. De har anslutit sig till debatten och öppet tagit ställning för en legalisering av medicinsk cannabis, i vissa fall har de till och med argumenterat för en generell legalisering enligt den holländska modellen.
– Det är kul att jurister kommer in i debatten, vi har värdefulla erfarenheter då vi avhandlar den straffrättsliga frågan i domstol.

Sargon De Bassos debattinlägg
https://www.facebook.com/advokatdebasso/?hc_ref=ARSQSILrksfSvskd5zhFcQOOknpn7UqqKtcRWDGasdkgslrI8gh1y801AxHf6Rj8uog&fref=nf

Relaterade Artiklar