Rättegång om Kalamark skjuts upp

Rättegång om Kalamark skjuts upp Åklagare Jens Göransson och den häktade med på videolänk under fredagens häktningsförhandling mot en man som begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån i Kalamark utanför Piteå i april 2004.
Foto Susanne Lindholm. Åklagare Jens Göransson och den häktade med på videolänk under fredagens häktningsförhandling mot en man som begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån i Kalamark utanför Piteå i april 2004. Foto Susanne Lindholm.

Den 44-årige man som förra veckan anhölls misstänkt för medhjälp till mord och grovt rån i Kalamark 2004 släpptes fri efter fredagens häktningsförhandling.
Åklagaren överklagade beslutet att släppa honom till hovrätten. Även där blev det nej till häktning.
Samtidigt står det klart att den nya rättegången mot Kaj Linna – som 2004 dömdes till livstid för mord och grovt rån och förra året beviljades resning – skjuts upp.

”44-åringen är fortfarande misstänkt och hans dator är tagen i beslag”

Kammaråklagare Jens Göransson har begärt mer tid på sig att slutföra förundersökningen. En annan orsak är att försvaret ska ges tillfälle att gå igenom den nya utredning som åklagaren tagit fram.
Nytt startdatum är tisdagen 16 maj, skriver Hovrätten för övre Norrland i ett pressmeddelande. Tidigare startdatum var en vecka tidigare. Förhandlingen beräknas pågå maj månad ut.
44-åringen är fortfarande misstänkt och hans dator är tagen i beslag. Tingsrätten väntas inom kort hålla en beslagsförhandling där det ska avgöras om mannen ska få tillbaka sin dator.

Relaterade Artiklar