Ranking: De advokatbyråer flest klienter vill anlita vid en tvist

Ranking: De advokatbyråer flest klienter vill anlita vid en tvist Foto: Henrik Montgomery / TT / Foto: Henrik Montgomery / TT /

I Tvistebarometern 2018 har inköpare av juridiska tjänster angett vilka affärsjuridiska konsulter de helst anlitar vid en tvist.

250 inköpare av juridiska tjänster har svarat på frågorna i Legally yours undersökning Tvistebarometern 2018. Majoriteten av de som deltagit är chefs eller bolagsjurister.
Tillfrågade om vilken advokatbyrå de helst anlitar vid en tvist så svarar 26,6 procent av de svarande Mannheimer Swartling.

”En väldigt stark tvistlösningsgrupp med stor erfarenhet av komplexa, internationella skiljeförfaranden”

” Mannheimer Swartling har en väldigt stark tvistlösningsgrupp med stor erfarenhet av komplexa, internationella skiljeförfaranden”, motiverar en av de svarande.
”Tvister i vår verksamhet är i regel komplexa och stora, därför behöver vi en viss storlek på byrån vi anlitar. MSA har rätt storlek och erfarenhet”, resonerar en annan.
Vinge hamnar på andra plats med 12,7 procent.
”Mycket kunniga och rutinerade i skiljetvister”, motiverar en av de svarande.
Cederquist fick 11,4 procents stöd.
”Otroligt dedikerade och pedagogiska”, skriver en av de svarande.
Totalt fick upp till fem byråer anges som svar på frågan.

”Mer än var fjärde svarande vill anlita Mannheimer Swartling”

De byråer klienterna helst anlitar vid en tvist

Mannheimer Swartling 26.6%
Vinge 12.7%
Cederquist 11.4%
Delphi 9.5%
Lindahl 8.9%

Vill du veta mer om årets upplagor av Tvist- och transaktionsbarometern eller besöka frukostseminariet torsdag 25 oktober? Mejla till asa.wanberg@blendow.se

Relaterade Artiklar