Ramberg kritiserar medier för Erlandsson-bevakning: ”Klumpig kurtis”

Ramberg kritiserar medier för Erlandsson-bevakning: ”Klumpig kurtis” Anne Ramberg. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund / TT Anne Ramberg. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund / TT

Advokatsamfundets generalsekreterare: ”Bör man i media hantera klumpig kurtis som vore det fråga om allvarlig brottslighet? Jag tycker inte det”.

I ett nytt blogginlägg kritiserar Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg nu mediernas hantering av flera uppmärksammade händelser.
Nyheten om att tidigare lantbruksministern Eskil Erlandsson ( C) lämnade riksdagen efter att han anklagats för närmanden mot en rad kvinnliga riksdagsledamöter beskrivs av Ramberg som ”ett ovärdigt frossande i just ett pinsamt om än ytterst olämpligt beteende”.

Eskil Erlandsson.

Eskil Erlandsson.

”Ramberg är även kritisk till delar av rapporteringen om att Pär Nuder fått lämna flera styrelser”

Hon skriver att Erlandsson tidigare ”gjort viktiga politiska insatser” och poängterar att han har en familj som drabbas av publiceringar om det inträffade.
”Bör man i media hantera klumpig kurtis som vore det fråga om allvarlig brottslighet? Jag tycker inte det”, skriver Anne Ramberg som även är kritisk till delar av rapporteringen om att tidigare finansministern Pär Nuder fått lämna flera styrelser efter anklagelser om olämpligt uppförande.
Ramberg konstaterar att maktmissbruk och trakasserier ska granskas men att medierna samtidigt inte får bli ”nyttiga idioter”.

Relaterade Artiklar