Planerar storsatsning: ”Ibland tackar vi nej till rainmakers”

Planerar storsatsning: ”Ibland tackar vi nej till rainmakers” Niclas Gottlieb och Marianne Saarikko Janson i Fondias "lekhörna" Niclas Gottlieb och Marianne Saarikko Janson i Fondias "lekhörna"

Börsnoterade juristfirman Fondia har stora planer för sin satsning i Sverige. Nu rekryterar de på bred front. Men för att bli aktuell som medarbetare måste man passa in i företagskulturen.
– Vi använder oss av en ”no asshole-rule”. Vi gör allt för att undvika stolpskotten och istället fokusera på att man är prestigelös, samarbetsvillig och öppen, konstaterar Niclas Gottlieb, vd för Fondia i Sverige

Hur identifierar ni dem?
– Alla jurister som söker jobb hos oss måste klara ett särskilt test. Vi låter dem träffa flera personer, sedan pratar vi med varandra: ”är det där en person som vi skulle vilja sitta bredvid på julfesten?”.
– Vi vill inte ha medarbetare som inte passar in i vår kultur, som kör sitt eget race och använder sig av armbågarna.
– Det här innebär att vi ibland måste tacka nej till rainmakers, som skulle kunna komma till oss med stor omsättning, ifall de inte är teamplayers. Sådana soloåkare passar inte in i vår kultur.

”Är du för fyrkantig och inte kan sitta på den gröna plaststolen vid det röda bordet, då är du inte tillräckligt prestigelös för att jobba på Fondia”

I ett hörn av Fondias kontor har en lekhörna inretts. Plastmöblerna, ursprungligen tänkta att användas för barn, har en given funktion i rekryteringssammanhangen.
– Här genomför vi delar av intervjuerna, säger Niclas Gottlieb.
– Är du för fyrkantig och inte kan sitta på den gröna plaststolen vid det röda bordet, då är du inte tillräckligt prestigelös för att jobba på Fondia och då passar du förmodligen bättre på en advokatbyrå än hos oss. Det är både en för- och en nackdel för oss. Fördelen är att vi står för ett tydligt alternativ, nackdelen är att antalet personer som passar på Fondia är färre än för de traditionella aktörerna. Dessutom anställer vi bara riktigt erfarna jurister.
Marianne Saarikko Janson grundade Fondia i Helsingfors 2004.
– Vi har alltid haft den här regeln. Under vår uppväxttid var den svår att hålla fast vid. Men vi lyckades. Det är den här kulturen som har byggt Fondia, konstaterar hon.
Marianne Saarikko Janson säger att Fondias affärsidé bygger på tre grundpelare:
– Vi ska modigt prova nya saker, vi ska vara det moderna, smarta alternativet mellan etablerade alternativ som advokatbyråer och bolagsjurister. Och vi ska vara en fantastisk arbetsplats.

”Organiskt ska vi försöka dubbla oss varje år”

I våras introducerades Fondia på börsen First North i Helsingfors. Kapital därifrån ska bland annat användas till att stärka företaget internationellt. Sverige är en prioriterad marknad.
– Det är jättelätt att sälja in Fondia som idé. Det är svårare att sälja in ett förändrat beteende. Men det där är en pendel som snabbt slagit över. Och nu börjar vi få ett ganska rejält momentum i Sverige
– Jag får ständigt bekräftat att det vi gör är rätt, säger Niclas Gottlieb.
– Inköpare av affärsjuridiska tjänster, huvudsakligen vd:ar och cfo:s, uppskattar att jobba med ett affärsmässigt företag som fungerar på precis samma sätt som de själva. Ofta känner de att de får ett enklare och bättre samarbete med oss än med en traditionell advokatbyrå.

I dagsläget har Fondia fem jurister vid Stockholmskontoret.
– I Finland har vi ytterligare 10 svenskspråkiga jurister som regelbundet arbetar mot den svenska marknaden. Dessutom har vi ytterligare fem underkonsulter med specialkompetens som jobbar för oss. Men vi är i stort behov av att rekrytera jurister. Vi investerar stort i att bygga kännedom. Vi står för något annat och har därför utmaningen att leverera något annat.

Hur många är ni om ett år?
– Organiskt ska vi försöka dubbla oss varje år.
Marianne Saarikko Janson:
– Den svenska marknaden för jurister är 2-3 gånger större än den finska. Avsikten är att vår svenska del på sikt ska vara större än den finska.
Niclas Gottlieb berättar om en förutsägelse han gjorde i samband med att han 2016 lämnade sin tidigare arbetsgivare, advokatbyrån MAQS:
– Jag sa att det i Sverige inom tio år kommer att finnas en topp-tio aktör som inte är en advokatbyrå. Det är dit vi siktar.
– Det finns en stor underserved market där ute, de som idag borde men inte anlitar juridiska tjänsteleverantörer. I den här nischen är vi ännu helt ensamma. Men vi välkomnar fler aktörer. Ensamma kan vi inte förändra marknaden.

Relaterade Artiklar