Nysatsning på kvinnligt nätverk: “Ska stötta och inspirera”

Nysatsning på kvinnligt nätverk: “Ska stötta och inspirera” Anna Wetterqvist. Foto: Legally lady Anna Wetterqvist. Foto: Legally lady

Nu gör nätverket Legally Lady en nysatsning för kvinnliga jurister. ”Vi har lyssnat på önskemålen från juristbranschens kvinnor från alla kategorier och tar nu vår verksamhet vidare för att bli ännu bättre på att stötta och inspirera”, säger Anna Wetterqvist, ansvarig för nätverket.
Legally Lady är ett oberoende nätverk för kvinnliga jurister från alla sektorer och nivåer, även för dem som valt en karriär utanför juridiken. Sedan tio år tillbaka har nätverket stöttat kvinnliga juristers karriärer i en konservativ bransch.
Nu gör Legally Lady en större nysatsning för att möta alla de önskemål man har fått från kvinnliga jurister genom åren. Ambitionen är att bli ännu bättre på att stötta, inspirera och vidareutveckla Sveriges kvinnliga jurister.
– Vi vill samla kvinnor med juridiken som gemensam nämnare och kunna hjälpa dem utvecklas i sitt yrkesliv. Även om kvinnor är duktiga på att nätverka generellt i vardagslivet, behöver vi bli bättre på att använda nätverken för att faktiskt prata jobb och karriär. Tänk på hur många hundratals år av erfarenhet vi har tillsammans och kan dela med varandra, säger Anna Wetterqvist.

”Våra medlemmar ska känna att de går starkare från våra sammankomster ”

Legally Lady lanserar därför en helt ny hemsida (https://www.legallylady.se) och kommer att ge sina medlemmar sammanlagt tio sammankomster under året med allt från entreprenörskap och finansfrågor till kommunikation, förhandlingsteknik, politik och samhällsengagemang.
Det första är en karriärfrukost som äger rum fredag 21 april. Då berättar advokaten Anna Lööv, som för drygt tio år sedan startade advokatbyrån Kompass, om vikten av en bra arbetsmiljö och om att våga starta eget.
– Våra medlemmar ska känna att de går starkare från våra sammankomster och att de får med sig det där extra som gör yrkeslivet lite bättre, säger Anna Wetterqvist.