”Möller nekar i sten – därför växer intresset”

”Möller nekar i sten – därför växer intresset” Foto: Alexander Larsson Vierth / TT / Foto: Alexander Larsson Vierth / TT /

Åklagarna i Arbogamålet kan få problem när målet nu avgörs i hovrätten. ”Bevisläget är inte självklart” säger förre överåklagaren Sven-Erik Alhem.

Svea hovrätts förhandlingar i det så kallade Arbogamålet har inletts. I tingsrätten dömdes Johanna Möller till livstids fängelse för mord respektive mordförsök på sina föräldrar, anstiftan till mord på sin man samt stämpling till mord. Hennes före detta pojkvän Mohammad Rajabi dömdes till fjorton års fängelse.
Sven -Erik Alhem, tidigare överåklagare i Stockholm och Malmö, konstaterar att allmänhetens intresse för fallet är mycket stort.
– Att misstänkas för att ha låtit döda sin pappa, och försökt döda sin mamma, kombinerat med att mamman inledningsvis själv var misstänkt, det är alltihop ingredienser som gör att det blir ett stort engagemanghos allmänheten, säger han.

”Möller nekar i sten – därför växer intresset”
” Om någon erkänner förbehållslöst blir det inte riktigt samma uppmärksamhet. ”

– En extra intressant del i målet är att hon nekar i sten. Då växer intresset. Om någon erkänner förbehållslöst blir det inte riktigt samma uppmärksamhet.
Sven-Erik Alhem är osäker på om domen om anstiftan till mord på maken kommer att gå igenom i hovrätten.
– Den åtalspunkten är ingen självklarhet. Jag tror att den frågan blir väldigt svår från åklagarsynpunkt. Man vet inte ens riktigt hur han dött. Bevisläget är inte självklart.

Relaterade Artiklar