Leif GW Perssons tv-serie – ”ett lustmord på Göran Lambertz”

Leif GW Perssons tv-serie – ”ett lustmord på Göran Lambertz” Från "Det som göms i snö"
Foto. Baldur Bragason Från "Det som göms i snö" Foto. Baldur Bragason

Den nya deckarserien ”Det som göms i snö” har inspirerats av efterspelet till Thomas Quick-affären, skriver recensenten Henrik Petersson.

Under tisdagen hade ”Det som göms i snö” premiär på Kanal 5. Manus är skrivet efter en idé av kriminologen och författaren Leif GW Persson. Robert Gustavsson spelar huvudrollen Peter Wendel, en polis som utreder kalla fall.
Henrik Petersson, recensent vid sajten TV-Dags, menar att serien har en rad paralleller till härvan kring Thomas Quick, ”med fokus på efterspelet”.
I rollistan finns även Johan Ulveson, som spelar en tidigare justitiekansler, nu justitieminister, som granskat fallen med en dömd seriemördare. När fallen återupptas känner han ” att marken under honom börjar gunga”.

”Ett långsamt lustmord på Göran Lambertz”

Leif GW Persson har under många år kritiserat de ursprungliga utredningarna i Quick-härvan. Göran Lambertz, granskade utredningarna under sin tid som JK, och har sedan dess försvarat dem i en lång rad sammanhang.
Serien är ”ett långsamt lustmord på Lambertz”, menar Henrik Petersson:
”Kan man historien om Quick och har följt debatten, kan konfliktlinjen (…) så är detta en serie man kommer att gilla”, skriver han.

Relaterade Artiklar