Lämnar storbyrån – blir partisekreterare

Lämnar storbyrån – blir partisekreterare Foto: Janerik Henriksson / TT Foto: Janerik Henriksson / TT

Advokaten Gunnar Strömmer – som tidigare grundat Centrum för rättvisa – återvänder nu till politiken. I mitten av oktober tillträder han som Moderaternas nye partisekreterare.
Gunnar Strömmer har arbetat på advokatbyrån Gernandt & Danielsson sedan 2011. Innan dess var han chef för den ideella organisationen Centrum för rättvisa, som han grundade 2002. Han var förbundsordförande i Moderata Ungdomsförbundet 1998-2000.

”Det är svårt att tänka sig något finare jobb än advokat”

Som advokat på Gernandt & Danielsson har Strömmer framför allt arbetat med tvister och utredningar, så kallade corporate investigations.
– Det är svårt att tänka sig något finare jobb än advokat – att förvalta människors förtroende när mänskliga eller ekonomiska värden står på spel, säger Gunnar Strömmer till Legally yours.
– Jag ser det som att jag nu tar en paus från advokatuppdraget – ser fram mot att ta upp det i framtiden.

Vilka lärdomar därifrån tar du med dig till politiken?
– Som advokat ska du i varje läge stå upp för din klients intressen. Du har en skyldighet att ta ställning. Den inställningen är inte så dum i politiken heller. Det är klart att du som politiker kan värna allmänintresset, men du får aldrig glömma bort att du företräder människor som har röstat på dig och ditt parti.

Relaterade Artiklar