Lämnar Lindahl för DLA Piper: ”Byrån har stora ambitioner”

Lämnar Lindahl för DLA Piper: ”Byrån har stora ambitioner” DLA Pipers MP Peter Näslund och COO Tobias Wåhlén. DLA Pipers MP Peter Näslund och COO Tobias Wåhlén.

DLA Piper värvar Lindahls COO (chief operating officer) Tobias Wåhlén. Samtidigt inför byrån en ny arbetsmodell som innebär att COO tar över det operativa ansvaret för byrån och samtidigt blir en del av den nordiska organisationen, där liknande roller tillsätts. Tanken är att detta ska frigöra tid och resurser för byråns managing partner som därför i högre grad kan fokusera på att utveckla vår affär och mervärden för våra klienter.
Byråns MP Peter Näslund klev in i sin nya roll för två veckor sedan. Tobias Wåhlén tillträder omedelbart som COO.

– Jag har varit på Lindahl i över sju år och jag har fått vara med om en fantastisk resa för byråns varumärke och erbjudande. DLA Piper är den ledande byrån på den nordiska marknaden och har stora ambitioner om att ge klienterna en ännu bättre service. En ny organisation och så många entusiastiska och duktiga kollegor kommer bidra väsentligt till den leveransen. Det är ett för spännande uppdrag att tacka nej till, säger Tobias Wåhlén.

Vilka är DLA Pipers största styrkor?
– Den globala styrkan samt de breda och djupa erfarenheterna inom både juridiken och olika branscher, kopplade till stark lokal kännedom om de olika nordiska marknaderna ger en väldigt bra position att vara en värdefull och affärsnyttig rådgivare för klienterna. Potentialen är så stor.

”Att prioritera det viktiga och effektiva ser jag som både byråns och min viktigaste uppgift.”

Vad ser du som din respektive byråns största utmaning?
– Alla utvecklas, både klienter och branschkollegor, och förväntningarna och behoven av högkvalitativ rådgivning ökar hela tiden. Då blir det viktigt att ha en kultur som hela tiden bidrar till nytänkande, snabbhet och affärsnytta. Att hitta riktning i utvecklingen, att prioritera det viktiga och effektiva, ser jag som både byråns och min viktigaste uppgift.

Vad ser du som en COO:s viktigaste uppgift på en advokatbyrå?
– Att se till att byråns alla skickliga jurister kan lägga energi på det viktigaste – att hjälpa klienterna nå framgångsrika affärer – vilket förutsätter tydlighet kring den riktning som byrån ska ha så att alla gemensamma funktioner blir så effektiva som möjligt.

Relaterade Artiklar