Juriststudent utsedd till ”framtidens mäktigaste”

Juriststudent utsedd till ”framtidens mäktigaste” Foto: Noella Johansson / TT Foto: Noella Johansson / TT

Linnéa Claeson – juriststudent, samhällsdebattör och handbollsspelare – toppar en lista över ”framtidens 99 mäktigaste” som tagits fram av TCO.
TCO:s ranking av “Framtidens 99 mäktigaste” består av unga opinionsbildare mellan 18 och 35 år från näringslivet, partier och organisationer, fackliga organisationer, akademi och media. Tio personer är rangordnade med motivering.
Toppar listan gör Linnéa Claeson. Hon är handbollsspelare i stockholmslaget Skuru. Till hösten flyttar hon till Danmark för att bli proffs i klubben Ringkøbing. Hon är grundare av Instagramkontot Assholesonline där hon medvetandegör sexuella trakasserier och näthat. Under senare år har hon varit en flitig samhällsdebatör inom frågor kopplade till feminism, civilkurage och antirasism.

”Med sitt civilkurage som ledstjärna inspirerar hon hundratusentals följare på sociala medier”

TCO:s motivering:
” Linnéa Claeson tröttnade på kränkningar på nätet och gör nu allt hon kan för att synliggöra och motverka sexuella trakasserier, ofta med humor som främsta vapen. Med sitt civilkurage som ledstjärna inspirerar hon hundratusentals följare på sociala medier och kämpar för ökad jämställdhet.”
Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson Centerpartiet, placeras på andra plats. SSU:s ordförande Philip Botström på tredje.

TCO:s lista över “Framtidens 99 mäktigaste”
https://www.tco.se/Aktuellt/Pressmeddelanden/2017/de-ar-framtidens-99-maktigaste/

Relaterade Artiklar