Jättebyråernas nya satsning: ”Advokaternas App Store”

Jättebyråernas nya satsning: ”Advokaternas App Store” Londons finansdistrikt. Foto: Kirsty Wigglesworth/ AP Londons finansdistrikt. Foto: Kirsty Wigglesworth/ AP

12 av världens ledande affärsjuridiska advokatbyråer går samman för att stödja ett projekt som beskrivs som ”advokaternas app store”.

Byråerna har gått med I ett konsortium med syfte att stödja bolaget Reynen Court LLC som utvecklar en plattform som ska göra det enklare för advokatbyråer att snabbt distribuera digitala hjälpmedel och för dessa program att interagera med varandra, rapporterar American Lawyer.

De byråer som ingår i samarbetet är
Latham Watkins
Clifford Chance
Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison
Cravath, Swaine & Moore
Linklaters
Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom
Covington & Burling
Freshfields Bruckhaus Deringer
White & Case
Gibson, Dunn & Crutcher
Orrick, Herrington Sutcliffe
Ropes & Gray

”Om du kan sätta samman fler funktioner så kan du samtidigt få en mer automatiserad produktion”

Satsningen beskrivs av tidningen som “advokaternas App Store”. De bolag som tar fram digitala hjälpmedel åt juristbranschen skulle enligt initiativtagarna vinna på att få tillgång till en mängd advokatbyråer på samma gång, utan att behöva anpassa sig till respektive byrås digitala infrastruktur.
Ett annat syfte är att hitta en branschstandard för digitala verktyg och kombinationer av sådana.
– Om du kan sätta samman fler funktioner så kan du samtidigt få en mer automatiserad produktion. Hitta rätt paragrafer, räkna ut hur de ska användas och skriva det nya dokumentet, säger Paul Greenwood, chief information office på Clifford Chance, till tidningen.

Relaterade Artiklar