HQ-härvan fortsätter trots konkursen – Qviberg överklagar

HQ-härvan fortsätter trots konkursen – Qviberg överklagar Qviberg. Arkivbild. 
Foto: Pontus Lundahl / TT Qviberg. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl / TT

HQ AB:s tidigare ordförande: “Det blir en fortsättning”. Samtidigt överklagas domen också av bland andra Mats Qviberg.

Skadeståndsmålet mot HQ:s tidigare huvudägare slutade i tingsrätten med att HQ AB fick betala rättegångskostnaderna på 450 miljoner kronor. Tvistebolaget överklagade – men bara ett par dagar före jul kom beskedet att HQ försatts i konkurs. Trots detta är processerna inte över. I ett mejl till aktieägare som SvD Näringsliv tagit del av skriver advokaten Christer Sandberg – HQ AB:s ordförande fram till konkursen – att de inte ska vara ”förskräckta när ni läser i tidningen att HQ AB försatts i konkurs i dag. Det är planerat så inför överklagandet”.
I ett mejl till tidningen konstaterar Sandberg vidare att ”det blir en fortsättning” på processen.

”Mitt överklagande är en ren teknisk följd av att HQ AB överklagat”

HQ:s konkursförvaltare Bill Kronquist har inte fattat beslut om konkursboet kommer att gå vidare med överklagan, skriver Realtid. Någon garant för rättegångskostnaderna finns inte heller i dagsläget.
Precis innan tiden för överklagande gick ut – 4 januari – lämnade även HQ:s tidigare huvudägare Mats Qviberg in en överklagan, liksom Mikael König, Thomas Erséus och Curt Lönnström. Samtliga fälldes de på en punkt i tingsrätten,e tt vite på 480 000 kronor-
I ett mejl till Svenska Dagbladet skriver Mats Qviberg: ”Mitt överklagande är en ren teknisk följd av att HQ AB överklagat, och medför inte att processen blir större”.

Relaterade Artiklar