Här vill jurister helst arbeta – advokatbyråer nobbas

Här vill jurister helst arbeta – advokatbyråer nobbas Googles "doodle"-hyllning till  Johann Sebastian Bach. Foto: Google via AP Googles "doodle"-hyllning till Johann Sebastian Bach. Foto: Google via AP

Legally yours undersökning Juristbarometern visar att advokatbyråerna inte lockar Sveriges jurister i stor utsträckning – det gör däremot omtalade techföretag. ”Inte så fyrkantig juridik”.

I samband med Legally yours undersökning Juristbarometern 2019, som besvarats av 2 100 jurister fick deltagarna svara på vilka företag de helst skulle vilja arbeta på.
Deltagarna fick ange upp till fem av ett tjugotal namngivna alternativ. Google hamnade i topp med 17 procent. På delad andraplats kom Spotify och IKEA med 14 procents stöd vardera.
– Värt att notera är också att de affärsjuridiska advokatbyråerna lyser med sin frånvaro när man summerar var de svenska juristernas helst vill arbeta. Endast två byråer hamnar bland de de tio mest eftertraktade alternativen, säger Marcus Bouvin på BG Publishing, som genomfört undersökningen.
I fritextsvaren utvecklar flera jurister varför de svarat som de gjort. I flera fall är kritiken mot byråvärlden tydligen. Ett exempel:
“Jag tror inte längre att jag skulle kunna förlika mig med att jobba på en advokatfirma med de debiteringskrav som ofta präglar tillvaron för jurister där.”

Nedan följer ett urval av fritextsvaren.

För mer information om Juristbarometern kontakta marcus.bouvin@blendow.se

”Nytänk på arbetsplatsen och kollegor som inte bara är jurister.”

Därför vill de helst arbeta på Google:

Jag uppfattar Google som en arbetsgivare som försöker maximera sina medarbetares förmågor och på så sätt skapa en arbetsmiljö där både medarbetare och arbetsgivare får bästa möjliga förutsättningar för ett bra samarbete och intäkter.

Modern organisation med moderna värden som håller i framtiden. Nytänk på arbetsplatsen och kollegor som inte bara är jurister. Flexibla arbetsarrangemang och arbetstider.

Stort bolag med en verksamhet som (borde kunna) möjliggöra en personlig utveckling som passar mig som person. Jag tror inte längre att jag skulle kunna förlika mig med att jobba på en advokatfirma med de debiteringskrav som ofta präglar tillvaron för jurister där.

Har uppfattningen att Google är världens bästa arbetsplats med mycket nytänk.

Modernt, stort och globalt företag i framkant med(troligtvis) spännade frågor.
Företagsklimatet.

Stort företag, framåtskridande, intressant arbetsplats och kollegor.

”Attraheras av att Google är ett företag som erbjuder en kreativ arbetsmiljö.

Google känns innovativt och med ett modernt ledarskap.

Google verkar i en spännande bransch och i en global miljö.

Attraheras av att Google är ett företag som erbjuder en kreativ arbetsmiljö.

Google har intressanta produkter och brett produktutbud, modernt och fräscht företag, i framkant.

Google är en modern och innovativ arbetsplats.

Modernt, ”work life balance-inställning”, nytänkande.

Inte så fyrkantig juridik.

Föränderlig bransch med hög utvecklingsgrad

Relaterade Artiklar