Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Rättsfrågor
Publicerad: 2017-11-22 00:00

DO granskar juristbranschen efter trakasserilarm

(DO) Agneta Broberg. Foto: Maja Suslin / SCANPIX /

40 bolag kommer att granskas extra intensivt av DO under hösten. Flera av dessa är verksamma inom juristbranschen.

Sedan tidigare har Diskrimineringsombudsmannen, DO, meddelat att det under hösten kommer att genomföras en tillsyn för att säkerställa att kommuner och landsting har riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Efter de uppmärksammade uppropen om sexuella trakasserier inom fler områden så utvidgas nu granskningen. SR Ekot rapporterar att ett 40-tal företag och organisationer inom media, kultur och juridik ska granskas. För en vecka sedan skrev flera tusen kvinnor under ett upprop om trakasserier i branschen, under #Medvilkenrätt.

Det har kommit så många vittnesmål från flera olika branscher att vi känner att vi gör större nytta genom en bredare tillsyn riktad mot flera företag och organisationer

DO:s beslut kommer sedan myndigheten tagit emot en anmälan mot TV4-ledningen som handlar om att misstankar om sexuella trakasserier inte skulle ha blivit utredda.
– Det har kommit så många vittnesmål från flera olika branscher att vi känner att vi gör större nytta genom en bredare tillsyn riktad mot flera företag och organisationer, säger Clas Lundstedt, pressansvarig på DO, till Ekot.


Dela sidan:
Skriv ut:


Annons
Annons