Glimstedt värvar vd utifrån: ”Behövs proffs”

Advokatfirman Glimstedt i Göteborg rekryterar ny vd från ett finansbolag. Ordföranden: ”Tiden då vd-rollen alternerar över delägarna är förbi”.

Glimstedts göteborgskontor värvar Sabine Södergaard som ny vd. Hon har en bakgrund som advokat och har tidigare varit delägare på MAQS och Gärde Wesslau. Hon kommer närmast från ett finansbolag där hon med inriktning på fastighets- och processrätt arbetat som chefsjurist och affärsutvecklingschef, skriver Glimstedt i ett pressmeddelande.
Byråns styrelseordförande Johan Sölveland säger att rekryteringen är följden av en intern, strategisk diskussion:

”Det kommer behövas proffs på alla ledande befattningar inom bolaget ”

”Advokatbyrån har under senare år haft en mycket stark tillväxt inom fastighets- och tvistelösningssegmentet. För att ta ett ännu starkare grepp kring marknaden och tillsammans med våra klienter fortsätta driva utvecklingen inom den legala rådgivningen, har vi diskuterat vad som kommer krävas för att även framöver vara branschledande som advokatbyrå. Med den målsättningen vi har är vi övertygade om att det kommer behövas proffs på alla ledande befattningar inom bolaget och att tiden då vd-rollen alternerar över delägarna är förbi. Med sin långa och gedigna erfarenhet av advokatbranschen och av att leda bolag är Sabine precis det vi vill ha” konstaterar han
”Advokatvärlden befinner sig i en utvecklingsfas och det kommer ställas andra krav från marknaden framöver” menar Sabine Söndergaard.
I pressmeddelandet betonar hon vikten av fortsatt dialog om framtidens advokatmarknad:
”Tiden då advokaten sitter som mottagare av uppdrag är förbi, istället kommer det krävas ett mer aktivt integrerat affärssamarbete med klienten där vi tillsammans hittar de lyckade modellerna.”

Relaterade Artiklar