Försvarare ville sluta som advokat och bli polis – stoppades

Försvarare ville sluta som advokat och bli polis – stoppades Foto: Thomas Johansson / Foto: Thomas Johansson /

Erfarne försvarsadvokaten Martin Cullberg sökte till polishögskolan i våras – föll på säkerhetsprövningen: ”Pengar är inte allt”.

Martin Cullberg har länge varit en av Sveriges mest profilerade brottmålsadvokater. Han har bland annat varit försvarare åt den så kallade ensamseglaren i Playa-målet och tillsammans med Thomas Olsson företrätt Sture Bergwall, tidigare känd som Thomas Quick.
I Expressen berättar Martin Cullberg om sin önskan att göra en livsförändring och om beslutet att i våras söka till polishögskolan efter 15 år som försvarsadvokat.

”Jag vill göra skillnad. Pengar är inte allt.”

– Någonstans känner jag att det här samhället är på väg utför. Jag vill göra skillnad. Pengar är inte allt, säger Martin Cullberg till tidningen.
Under sommaren genomgick han alla tester. Medan han väntat på resultat har han fortsatt att arbeta som försvarsadvokat, bland annat har han företrätt 14-åringen i det misstänkta mordet på en hemlös man i Huskvarna.
Tidigare i december fick Martin Cullberg beskedet att han inte är antagen till polishögskolan.

”Jag sa att de fick kolla mig fram- och baklänges och de skulle inte hitta något.”

Till Expressen säger Cullberg att han stoppats i säkerhetskontrollen och att han inte fått någon motivering, men att frågorna vid antagningen var mycket detaljerade. Bland annat ska han ha tillfrågats om han var hotad av kriminella som tvingat honom att infiltrera myndigheten.
– Jag sa att de fick kolla mig fram- och baklänges och de skulle inte hitta något, säger Cullberg till tidningen.

Relaterade Artiklar