Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Rättsfrågor
Publicerad: 2018-11-19 00:00

Efter striden om Supreme Court: ”Vi nio är en familj”

Foto: AP

Så hanterar justitieråden polariseringen kring domstolen: ”Man måste skapa en relation”.

Justitieråden vid USA:s Högsta domstol ger sällan formella intervjuer. I samband med lanseringen av en självbiografisk barnbok har Sonia Sotomayor nu gjort ett undantag för CNN:s David Axelrod.

Övergreppsanklagelserna mot president Donald Trumps kandidat Brett Kavanugh innebar att domstolen under hösten stod i centrum för den politiska debatten i USA. Att Kavanugh till slut ända röstades fram som nytt justitieråd väntas leda till ökad polarisering.
Enligt Sotomayor märks dock inte detta av i domstolens innersta krets, de nio justitieråden.

Det är vår arbetsfamilj, och den är lika viktig för oss som våra privata familjer
Bild tagen när Kavanaugh svors in vid Supreme Court. Från vänster förre justitierådet Anthony Kennedy, nuvarande justitieråden Neil Gorsuch, Sonia Sotomayor, Stephen Breyer, Clarence Thomao och John Roberts, Donald och Melania Trump, Brett och Ashley Kavanaugh, justitieråden Samuel Alito och Elena Kagan

– När du ska jobba tillsammans med någon i resten av ditt yrkesverksamma liv så måste du skapa en relation med den personen, säger hon i intervjun.
– Nu är vi nio en familj, alla med våra egna bördor och skyldigheter till varandra. Det är vår arbetsfamilj, och den är lika viktig för oss som våra privata familjer.
Sonia Sotomayor nominerades till domstolen av Barack Obama. Hon har suttit där sedan 2009.


Dela sidan:
Skriv ut:


Annons
Annons