“De kommande 10 åren kan bli de roligaste på länge”

“De kommande 10 åren kan bli de roligaste på länge” Foto: Delphi Foto: Delphi

Delphis David Aversten: “Just nu är det en rolig tid att vara affärsjurist – det finns stor möjlighet att göra affärsjuristyrket ännu mer spännande”.

Hur bedömer ni att konjunkturen utvecklas under det närmaste halvåret?
– Vi delar konjunkturinstitutets och andra experters bedömning att konjunkturen kommer vara fortsatt stark under 2018. Risken för ett handelskrig med USA och möjlig negativ utveckling på bostadsmarknaden kan visserligen komma att påverka negativt, men vi bedömer det som en sannolik påverkan på lite längre sikt än de kommande sex månaderna.
– Vad gäller transaktionsmarknaden är vår bedömning att den kommer vara fortsatt stark även under andra halvåret av 2018, med fortsatt hög M&A-aktivitet.

Beskriv den intressantaste transaktion eller annat uppdrag som ni arbetat med under året.
– Vi var till exempel legal rådgivare i samband med Verdane Capitals och övriga ägares försäljning av EasyPark till Vitruvian Partners, samt den återinvestering som Verdane Capital gjorde i EasyPark i mars. Det var en både komplex och spännande transaktion med stort internationellt intresse och avsåg ett väldigt intressant bolag. EasyParks applikation för mobila plattformar tillhandahåller miljontals registrerade användare den snabbaste och mest effektiva lösningen att hitta, hantera och betala för parkering på distans.

”Jag tror att det finns stor potential för att göra affärsjuristyrket ännu mera spännande och utmanande i framtiden”

Behöver ni förändra personalstyrkan den närmaste tiden?
– Ja, Delphi växer och vi rekryterar kontinuerligt både nyutexaminerade jurister och mer seniora resurser. Vi fortsätter även att stärka upp med annan viktig spetskompetens inom vårt affärsstöd, som ett led i att ständigt utveckla byrån, attrahera duktiga jurister och säkra en professionell leverans till klient.

Vad ser du som de största utmaningarna för byrån?
– Just nu är det en mycket spännande och rolig tid att vara affärsjurist, med mycket förändringar och teknisk utveckling på marknaden. Delphi arbetar för fullt med att implementera AI-system och andra tekniska hjälpmedel i vår verksamhet och jag tror att det finns stor potential för att göra affärsjuristyrket ännu mera spännande och utmanande i framtiden.
– Tekniska hjälpmedel kommer sannolikt kunna hjälpa oss att hantera vissa bulkarbeten så att vi fullt ut kan fokusera på kvalificerad rådgivning i det vi brukar kalla high-end-segmentet.
– Jag tror att de kommande tio åren kan bli de roligaste på länge i en spännande bransch under utveckling.

”#MeToo och #MedVilkenRätt kommer leda till bestående förändring”

I vilken mån har kraven från klienterna förändrats?
– Delphi arbetar med professionella klienter som alltid ställer höga krav, vilket är det vi tycker är roligt. Det bidrar till att vi ständigt utvecklas.

Vilka förändringar tror ni att #MeToo kommer att innebära för advokatbranschen?
– Jag hoppas och tror att #MeToo och #MedVilkenRätt kommer leda till bestående förändring och förbättring i samhället och inom advokatbranschen. Delphi har arbetat aktivt med jämställdhetsfrågor under lång tid, och ser att det är viktigt såväl för vår verksamhet som branschen i stort att vi alla tar ansvar för en positiv utveckling. Uppropet har gjort att arbetet med jämställdhetsfrågor i branschen har fått förnyad aktualitet och kraft vilket är bra. Jag tror även att andra delar av juristbranschen, som domstolar och åklagarmyndigheter, har fått upp ögonen för frågan och att det bidrar till positiv förändring generellt.

Relaterade Artiklar