Byråveteraner bygger nytt: ”Har full fart – tar inom kort in fler jurister”

Byråveteraner bygger nytt: ”Har full fart – tar inom kort in fler jurister” Jerker Edström, Emilia Hempel, Staffan Boström.
Foto: Ström Jerker Edström, Emilia Hempel, Staffan Boström. Foto: Ström

Trio startar ny uppstickarbyrå: ”Behövs stor diversifiering i advokatbranschen”

Staffan Boström och Jerker Edström, tidigare delägare på Bird & Bird, och Emilia Hempel, tidigare Time och Mannheimer Swartling, startar egna stockholmsbaserade byrån Ström. Verksamheten kommer att vara inriktad på branscherna musik, media och underhållning. Jerker Edström har rollen som vd:
– Det har till största delen varit en vilja att pröva något nytt som legat till grund för detta. Det handlar verkligen om att vi går till något och inte från något, säger han.

” Nu ska vi bygga en advokatbyrå med musik-, film- och TV- branscherna helt i fokus”

– Vi har arbetat med musik-, film- och TV- branscherna under lång tid på vår tidigare byrå och tycker att det är fantastiskt roligt! Vi har bland annat fått följa det svenska musikundret på nära håll och varit delaktiga i att hjälpa det ut i världen. Det är vi väldigt tacksamma för och är en resa vi vill fortsätta bidra till. Nu ska vi bygga en advokatbyrå med musik-, film- och TV- branscherna helt i fokus.
– Internationellt sett är det vanligt att den här typen av verksamhet drivs i mindre och mer nischad kostym. I LA, New York och London finns några lite större boutiquebyråer som helhjärtat fokuserar på klienter inom media och underhållning och musikbranschen. Vi vill vara en nordisk motsvarighet. De kreativa näringarna har länge varit starka i Norden och vi är övertygade om att de kommer att växa ytterligare, både i Sverige och internationellt.

”Vi håller för fullt på att få till inredningen så att den matchar lokalen och våra färgstarka personligheter.”

Jerker Edström tror att trenden med nischade byråer kommer att fortsätta.
– Vi tror att klienterna fortsatt kommer att efterfråga specialkunskaper – särskilt vad gäller branschkännedom. Men marknaden är inte entydig. Vi tror att det behövs och kommer att behövas stor diversifiering bland advokatbyråer.
I dagsläget har byrån klart med tre biträdande jurister.
– Vi har full fart. Vi har lyckats få ihop ett starkt team och kommer inom kort ta in ytterligare jurister. Vi sitter i Norra Kungstornet så vi har en härlig utsikt och håller för fullt på att få till inredningen så att den matchar lokalen och våra färgstarka personligheter.

Relaterade Artiklar