Byråerna som tar över delägare när MAQS i Stockholm splittras

Byråerna som tar över delägare när MAQS i Stockholm splittras lllustrationsbild
Foto Hasse Holmberg / SCANPIX lllustrationsbild Foto Hasse Holmberg / SCANPIX

Här är de byråer som hittills gjort klart med medarbetare från MAQS Stockholmskontor.

Vid årsskiftet spricker advokatbyrån MAQS stockholmskontor, som i dag har 20 delägare.
– Vi har kommit fram till att vi har olika syn på hur vi ska driva byrå. Då har vi gemensamt bestämt att det är bättre att vi delar på oss, säger delägaren Patric Olofsson, som vid årsskiftet flyttar till Setterwalls med sin arbetsgrupp.
Under de senaste dagarna har fler andra byråer kommunicerat att de lyckats värva delägare från byrån:

”Kommer kunna representera ännu fler crossborderklienter i stora internationella tvister”

* Pontus Ewerlöf och Martin Rifall, övergår till Hannes Snellmans tvistlösningsgrupp i Stockholm. Med dem följer ett team på fembiträdande jurister.
– I byggboomens spår ser vi att entreprenadtvister kommer att öka framöver och därför är rekryteringen av Martin Rifall helt rätt i tiden säger Paula Röttorp, Managing Partner på Hannes Snellman i Stockholm i ett presmeddelande.
– Även investeringstvister är en växande verksamhet som vi arbetar med sedan tidigare, och då Stockholm sedan länge är ett säte för många internationella skiljeförfaranden, både kommersiella och investeringstvister kommer vi med Pontus Ewerlöf kunna representera ännu fler crossborderklienter i stora internationella tvister.

”Byrån utökar samtidigt sina lokaler på Strandvägen”

* Jens André (M&A), Michael Hylander (Corporate), Torbjörn Lindmark (arbetsrätt) och Philip Heilbrunn (bank och finans) går till Eversheds Sutherland. Med sig tar de sammanlagt sju biträdande jurister. Även administrativ personal och CFO rekryteras till byrån från MAQS.
– Det är med stor glädje vi hälsar dessa nya medarbetare välkomna, säger Gabriel Albemark, managing partner på Eversheds Sutherland i ett pressmeddelande.
Byrån utökar samtidigt sina lokaler på Strandvägen i Stockholm.

”Vi ser rekryteringarna som ett kvitto”

* Maria Norrman och Clarissa Fröberg, ansvariga förM&A-avdelningen på MAQS i Stockholm går samtidigt till nystartade advokatbyrån Walthon tillsammans med Patrik Essehorn – som ansvarat för kontorets avdelning för kapitalmarknader – och Jürgen Conzen, som ansvarat för german desk. Samtidigt rekryteras även tre biträdande jurister från MAQS.
– Vi ser rekryteringarna som ett kvitto på att Walthon redan nu är ett attraktivt
alternativ, säger Walthons managing partner Mats Willman i et pressmeddelande.
Katrin Troedsson, mp för MAQS Göteborg, har tidigare konstaterat att byråns verksamhet i Stockholm kommer att fortsätta även efter årsskiftet och att det under hösten ska ”mejslas fram” hur formerna för den ska se ut.

Relaterade Artiklar