Bodströms teori: Så hade Arbogakvinnan kunnat bli frikänd

Bodströms teori: Så hade Arbogakvinnan kunnat bli frikänd Foto: Alexander Larsson Vierth / TT / Foto: Alexander Larsson Vierth / TT /


I sin nya bok lanserar advokaten Thomas Bodström en strategi som han menar hade kunnat resultera i en frikännande dom för Arbogakvinnan Johanna Möller.

I den nya boken ”Sommarstugemordet i Arboga”, som Bodström skrivit tillsammans med journalisten Lars Olof Lampers, en teori om hur Möller hade kunnat bli frikänd. Han konstaterar att den starkaste bevisningen mot Möller är vittnesmålet från hennes tidigare pojkvän Mohammad Rajabi. I sitt vittnesmål uppger Rajabi att han vid tillfället för mordet på Möllers pappa var ensam i huset och agerade enligt instruktioner från Möller som satt i en bil utanför. Bodström konstaterar att Möllers mamma – som skadades – i polisförhör varit osäker på om det var en eller två angripare.

”Just kring de här frågorna hade hela målet kunna ta en annan vändning.”
Thomas Bodström Foto: TT

Thomas Bodström Foto: TT

Enligt Bodström blev den här frågan inte tillräckligt genomlyst under rättegången. I en intervju med Expressens tv-program Brottscentralen säger han:
– De här frågorna ställdes aldrig och då slog man fast att det bara var en angripare i rummet. Jag är inte ute efter att kritisera advokaten, för det har varit ett väldigt svårt uppdrag att vara försvarare för Johanna Möller. Men just kring de här frågorna hade hela målet kunna ta en annan vändning.

Relaterade Artiklar