Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Business
Publicerad: 2017-12-31 00:00

Blandade arbetsgrupper presterar bäst – men männen väljer män

Illustrationsbild Foto: Pontus Lundahl / TT /

En ny amerikansk studie visar att advokatbyråernas arbetsgrupper presterar bäst om de innehåller både män och kvinnor – samtidigt väljer de allra flesta manliga klienter enbart manliga rådgivare.

En studie som genomförts av analysföretaget Acritas visar att de advokatbyråer som använder arbetsgrupper med medarbetare från båda könen är mer framgångsrika.
996 inköpare av juridiska tjänster har svarat på frågorna i Acritas studie och därefter bedömt deras arbete efter 12 nyckelindikatorer.
Undersökningen visar också att det är 30 procents lägre sannolikhet att manliga inköpare av juridiska tjänster ska välja en kvinnlig delägare som projektledare. Så skedde endast i 17 procent av de ärenden som granskats inom ramen för studien.

Utmaningen för advokatbyråerna är att manliga klienter oftare ger uppdrag till manliga advokater - och att huvuddelen av klienterna är män

– Utmaningen för advokatbyråerna är att manliga klienter oftare ger uppdrag till manliga advokater – och att huvuddelen av klienterna är män, säger Lisa Hart Shepherd på Acritas i ett pressmeddelande.
– Om samtliga klienter – både män och kvinnor – gav åtminstone var tredje uppdrag till kvinnliga delägare och krävde mer diversifierade arbetsgrupper så skulle förutsättningarna för jämställdhet förbättras, säger hon.


Dela sidan:
Skriv ut:


Annons
Annons