Överklagan dras tillbaka i kontroversiella Fittjamålet

Överklagan dras tillbaka i kontroversiella Fittjamålet Markus Hankkio. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX Markus Hankkio. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Åklagaren har återkallat överklagandena av Södertörns tingsrätts dom i det så kallade Fittjafallet. Elisabeth Massi Fritz: ”Ännu ett svek för min klient”

Åklagarens beslut framgår av ett pressmeddelande under onsdagen. Målet gäller brottsrubriceringarna grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt. Polisens undersökning av innehållet i telefoner, som pågått in i det sista för att hitta en eventuell film som skildrar de påstådda brotten, har varit resultatlös.
– Min bedömning är att hovrätten på den bevisning som nu finns, inte kommer att ändra tingsrättens friande dom. Jag har därför återkallat överklagandena, säger kammaråklagare Markus Hankkio i ett pressmeddelande.

Elisabeth Massi Fritz

Elisabeth Massi Fritz

”Min klient känner sig redan sviken av samhället och åklagarens återkallelse är tyvärr ännu ett svek för henne”

Sammanlagt åtalades fem män för den misstänkta gruppvåldtäkten, tre av dem för grov våldtäkt och två för medhjälp till brottet. I mitten av december friades allihop av Södertörns tingsrätt som konstaterade att bevisningen inte räckte för fällande dom.
Även kvinnan har överklagat domen. Till TT skriver målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz att hon och hennes klient nu på nytt ska diskutera igenom frågan om överklagande.
“Min klient känner sig redan sviken av samhället och åklagarens återkallelse är tyvärr ännu ett svek för henne”, skriver Massi Fritz till nyhetsbyrån.

Relaterade Artiklar