”Advokatbyråerna måste våga släppa sargen”

”Advokatbyråerna måste våga släppa sargen” Foto: Sara Sparring Foto: Sara Sparring

Synchs Sara Sparring: “Jag tror att man i branschen inte alltid lyssnar på vad kunden faktiskt vill ha. Man tror sig veta bättre”.

Sara Sparring, medgrundare till advokatbyrån Synch, intervjuades i samband med att Legally yours undersökningar Tvistebarometern och Transaktionsbarometern presenterades i slutet av oktober.
Synch har sedan starten för knappt fem år sedan positionerat sig som en byrå som drivs annorlunda än traditionella advokatbyråer. Bland annat har byrån inget partnerskap, alternativa karriärvägar för medarbetare, är indelat i affärsområden, delar vinst med alla medarbetare och återinvesterar stor del av vinst i verksamheten.

”I undersökningen ser vi att klienterna vill ha mer transparens från sina rådgivare”

– I undersökningen ser vi att klienterna vill ha mer transparens från sina rådgivare. Det är inget komplext utan handlar i grunden om kommunikation, sa Sara Sparring.
– Jag tror att man i branschen inte alltid lyssnar på vad kunden faktiskt vill ha. Man tror sig veta bättre vad kunden behöver än vad kunden själv gör . Man måste bli mer lyhörd.

” Det går att ha bra lönsamhet även om man anpassar sig efter kundernas behov”

Vilket är ditt viktigaste råd till resten av advokatbranschen?
– Jag tror att man måste våga släppa sargen, om jag får uttrycka mig så. Vara mer prestigelösa. Det går att ha bra lönsamhet även om man anpassar sig efter kundernas behov och har ett mer långsiktigt förhållningssätt till relationen med kunden. Går det bra för vår kund kommer det att gå bra för byrån.

Vill du veta mer om årets upplagor av Tvist- och transaktionsbarometern? Mejla till asa.wanberg@blendow.se

Relaterade Artiklar