13 procent av juristerna: Min kollega blev sexuellt trakasserad på jobbet

13 procent av juristerna: Min kollega blev sexuellt trakasserad på jobbet Illustrationsbild.
Foto: Alexander Larsson Vierth/ Illustrationsbild. Foto: Alexander Larsson Vierth/

Vittnesmålen: ”Har sett det – men inte vågat agera” – ” juriststudenter som jobbar extra på byrå är mest utsatta”.

I samband med Legally yours undersökning Juristbarometern 2019, som besvarats av 2 100 jurister, fick deltagarna svara på om de upplevt att någon kollega blivit sexuellt trakasserad på jobbet.

13 procent av deltagarna svarade ja på frågan. 85 procent svarade nej och övriga två procent valde alternativet ”vet inte”.
Bland de kvinnliga svaranden är det 17 procent som svarat ja på frågan, bland männen handlar det om åtta procent.

”Förminskande kommentarer från män till kvinnor. Män som förklarar självklarheter. Oönskade granskande blickar och kommentarer om kvinnors utseende. Män utsätts ej för detta.”

Juristerna om sexuella trakasserier på jobbet:

Jobbade tidigare på advokatbyrå. Det är en helt annan kultur man får på köpet när man istället blir bolagsjurist, till det bättre.

Ej OK sexuellt anspelande kommentarer samt “hand på låret”-typ av beröring från manliga delägare till kvinnliga biträdande jurister samt administrativ personal.

På tidigare arbetsplatser, ej nuvarande, kan en del svårtolkade kommentarer getts till sekreterare.

Kanske inte har bevittnat riktade sexuella trakasserier, men absolut öppet sexistiska kommentarer och andra olämpliga påpekanden eller ageranden, t.ex. från personer i senior/ledande befattning.

Jag har sett det men inte vågat agera.

Hände på en tidigare arbetsplats där manlig jurist kränkte medarbetare (Sexuella trakasserier) och där arbetsgivaren blundade.

En kollega som har vägrat att flörta tillbaka med sin handledare har utsatts för fortsatta närmanden och olämpliga kommentarer om sitt utseende. Samma handledare har konsekvent varit trevlig, hjälpsam och tillmötesgående mot dem han har handlett som har varit fysiskt attraktiva, men nästan avvisande mot mindre attraktiva nyanställda.

Förminskande kommentarer från män till kvinnor. Män som förklarar självklarheter. Oönskade granskande blickar och kommentarer om kvinnors utseende. Män utsätts ej för detta.

”En kvinnlig arbetsledare bad mig ha sex med henne på kontoret efter arbetstid. Efter ett tag förstod jag att frågan var seriöst ställd”

Det har förekommit sexuellt nedsättande kommentarer och antastningar (dock ovanligt)
För mer än tio år sedan fanns en delägare som inte drog sig för att tafsa på kvinnliga anställda. Det fanns även verbala sexuella anspelningar från såväl kvinnliga anställd som delägare. Under de senaste tio åren har jag inte uppfattat något liknande på min arbetsplats.

Kommentarer kring klädsel och utseende framförallt. Närmanden från delägare. Förekommer en hel del olämpliga skämt som i och för sig faller utanför sexuella trakasserier.
Vi är en stor arbetsplats med flera hundra anställda och det sker saker hela tiden som vi måste jobba med. Vi hade stora problem under en period med en person och fick avveckla denna. Det sker mindre saker ganska ofta och det som är bra med MeToo är att det idag finns ett naturligt sätt att tala om beteende.

En kvinnlig arbetsledare bad mig ha sex med henne på kontoret efter arbetstid. Efter ett tag förstod jag att frågan var seriöst ställd och ett nej togs inte emot positivt.
Inte personligen, men under min tid på min arbetsplats har det förekommit ärenden om sexuella trakasserier som fick påföljder för den som trakasserade.

Det inträffade för länge sedan och av en kollega av den äldre skolan som gick för långt helt enkelt, Alkoholen spelade nog också en roll i sammanhanget. Den person som utsattes för detta fick bra stöd och hjälp direkt i situationen och det hela ledde inte till några negativa konsekvenser på sikt. Men roligt var det inte.

Jag har sett otillbörlig kontakt som personen i fråga inte avvisade. Detta var så uppenbart inte personens önskan utan det skedde på grund av den maktbalans som vi har här på företaget. Jag har tagit upp det med kollegan som menar att det leder till mer problem om man säger till.

Sexuella trakasserier pågår alltid i mindre eller större omfattning. Vissa män har svårt att hantera kvinnlig närvaro utan att kommentera eller agera med sexuellt syfte. Tyvärr!

En (numera före detta) anställd gjorde ett antal kränkande, sexuellt anspelande, uttalanden mot yngre kvinnliga kollegor och tog även på en av kvinnornas bröst.
Flera kvinnor har fått höra olämpliga kommentarer och mer därtill. Jag tror att det är framförallt juriststudenter som jobbar extra på byrå som är mest utsatta.

På min, liksom jag antar på de flesta arbetsplatser med över 30 anställda, har det funnits män som inte kan hålla fingrarna i styr, främst på personalfester i samband med alkoholintag. Därtill har det funnits äldre män som inte kan låta bli att ge kommentarer på kvinnors klädsel och utseende med en sexuell ton – dvs inte “vad fin du är i håret” utan snarare busvissling och titta uppifrån och ned långsamt, med fokus på rumpa och byst, om man råkar ha på sig något mer åtsittande än en sopsäck. Lyckligtvis har den jag nu tänker på nyligen gått i pension.

Relaterade Artiklar